Elite grind soloban – szabad ilyet?

Általában nem pártolom a grindolást, de ami mestermunka az ugye mestermunka. A videóban egy SM játszadozik az elitekkel, de igazából bármelyik klassz képes erre a trükkre, ami nagyjából erre a szintre (43as) leszámítva egy perc alatt 113k+ xp jutalommal jár, nem beszélve a közel egy milka goldról. Miről is szól a történet? A player meghúzza az elitet majd megpróbálja átpasszolni az aggrót egy közelben lévő barátságos npcnek, ami ezután szépen betankolja, míg a sebzést beletolja az emberfia. Ahhoz, hogy loot is essen, nagyobb dmget kell tolni az elitbe (ha érvényes az általános lootol szabály az npcekre is), mint az npc. A nagyobb dmg nem csak a loot miatt fontos, hanem az xp is eszerint oszlik meg az npc és az a player között.

Ezek eddig a tények, vita tárgyát képezi azonban, hogy ez mennyire számít vajon exploitnak, “clever use of gamemechanic”-nak vagy csak sima parasztcsel. Ítélkezni most nem szeretnék, azonban nagyon várom az önjelölt mmo ügyvédeket, ügyészeket, foglaljanak kérem állást, de lehetőleg úgy, hogy az egy komplex érvelés legyen igazi érvekkel alátámasztva. Hajrá!

Reklámok

11 hozzászólás to “Elite grind soloban – szabad ilyet?”

 1. Számít, volt már olyan h NPC lekselt 😀

 2. Lehet bennem van a hiba, de ezt most nem értem :S

 3. Ez miez aki beszél? Ez lenne a kínai akcentus angolban? Soha nem hallottam még kínait angolul beszélni, egész furcsa 🙂

 4. Ebben a videóban egyetlen illegális dolog van, az a kommentátor hangja… Egyébként a dolog teljesen működik. Már alacsonyabb szinten is lehet ilyet csinálni (pl. Verteronban simán ki lehet kiteolni Krall csávókat az őrökhöz); sőt van is konkrétan egy olyan quest, aminek az a lényege, hogy húzzál ki kite-tal egy őrt a Verteron NPC-khez, hogy ők majd jól lekötözhessék azt.
  Az elitek érnek X mennyiségű XP-t (lvl20 körül 40k-t, lvl30 körül ~120k-t, lvl40 körül meg olyan 500k-t). Attól függően, hogy mennyi DPS-t tolsz bele, kapod az XP-t.
  Pont nemrégiben Moonlightthief írt egy beszámolót arról, hogy milyen trükközésekkel húzták be mesteri módon ezeket az NPC-ket egészen az elite bázisig és chain-pullolták ki neki az eliteket.

 5. moonlightthief Says:

  Ezt irtam le nektek kb 1 honappal ezelőtt.
  Akkor most már nem csinálok róla videót.

  34 óta ezzel játszom ha nagyon szükséges. Még mindig nagyon jó XPt ad, sőt azota egyre jobbat.

 6. moonlightthief Says:

  Bocs a floodért, 43ason azért sztem már kicsit égő ezt játszani… de lelke rajta 🙂 Solóban ráadásul amig nem sebzzel többet, mint az NPC az egész dolog alatt addig loot sincs. Neki már biztos van. Kettesben lehet viszont csak NPCt csalogatni feljebb a dombon. Vagy running scrollal egyedül, talán.

 7. Ugyan ezt el tudja egyébként játszani 2 sorci és akkor nem kell hozzá npc (csak ne ranged mob legyen, mint ez). Csak cc-zni kell folyamatosan és legalább az xp se megy kárba. Egyébként egyedül is lehet csak kb 5 percig tart.. de tényleg 5x annyi xp (és idő is).

  Amúgy szerintem igazságos, mert amennyit az npc segít, annyi xp-t el is vesz. És különben sem veszélytelen játék a resistek miatt, mivel magasabb szintű. Mindamellett nem jelent akkora előnyt ha valaki így fejlődik, max picivel gyorsabb.

 8. moonlightthief Says:

  Azért ezzel vitatkoznék milupa, hogy “nem jelent előnyt” és “picivel” gyorsabb. Én teszteltem egyedül, meg sorccal párban hetekig, mint olvashattad.

  Azért nem kis előny, mert esélytelen belehalni ha tudsz normálisan játszani és kellő szinten mész oda. Ez óriási előny… Más meg szenved a kis 36os sima mobokkal töredék xpkért. És minden mást leteszteltünk, 40es fortvédőket ketten, sorc + NPC vs lvl50 Draconute (majdnem sikerült is, level 38on, ami megintcsak kicsit durva).

  Az hogy csak annyit kapsz amennyit ütsz az rendben van, de nem ér fel azzal az előnnyel semmi, hogy védelemre semmi szükséged miután átvette az agrot az NPC. Priceless! Ha saját szint +3-4 maxszal farmolsz (általában ez a reális) akkor minden classal kell védekezned, potiznod healelned, stb. Itt NEM. Ennyi.

  Sztem az én videóm kicsit jobb lett volna, ha megcsináljuk a becsalogatóst a Francia haverral, de sajna olyan szar gépen vagyok itt kint, hogy igy is 80%on a RAM és a proci se mindig birja a dolgokat. Ugyhogy majd Variance video lesz belőle ha odaérünk 🙂

 9. moonlightthief Says:

  http://varianceaion.wordpress.com/2009/08/06/a-szintezes-oromei-az-1-5-os-patchtol/

  Aki lemaradt volna a beszámolóról 🙂
  Bocs a floodért, de a számok magukért beszélnek.

  Az hogy 43mas szinten egy Spiritmaster még mindig itt jár, nem tudom kifizetődő e. Nem tudom mennyi kell a 44hez és mennyit adnak más mobok hasonló szinten… 110K körül adnak már nekem is soloban 38on, és kb 80at kettesben a sorcererrel akivel szoktam itt mókázni.

 10. aionassassin Says:

  Azert azt megneznem, hogy egy Assa ezt hogy kezelne le 😀

 11. Számolgattam egy keveset és ezzel a technikával amit csinált a srác, egy óra alatt le lehet ölni 40 elitet (1 perc alatt öl egyet, de most hagytam neki pisire, egyébre időt) az azt jelenti, hogy 122kxp X 40 = 4.8m egy óra alatt. A 45ös szinthez kell 70 m xp, ami ezzel a grinddel durván 14+ óra a hatékonyságtól függően.

  Btw, ezt a hatékonyságot, láttam egy stream videóban (Menorel linkelte), ahol egy 50k xp értékű elitet öltek fél perc alatt. Csak ott raidben instában lootért, epicért. (itt a rest time sokkal jobban jön ki mivel többen vannak, nem áll dolog ha valakinek nincs manája, etc), sőt ott még ap is esik.

  Szvl ha nincs jobb, akkor ez is jó, de azért azzal vitába szállnék, hogy ez a legjobb mód a gyors szintezésre, rendes csapattal instázás kb uezt hozza szerintem.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: