Paradigma helyzetjelentés

A posztban a Paradigma blogról  és a Légióról szeretnék pár háttér információt megosztani abban a nem titkolt reményben, hogy egyre többen fogtok Hozzánk csatlakozni, mind az olvasók mind a légió táborát gyarapítva. Sőt mivel nincsen poszt egy kis viccelődés nélkül, ezért majd átváltok néha egy kis “blizzardos-bejelentős” stílusba.

A légió

Nos beszéljünk először a légióról. Nagyon örülünk annak, hogy ennyien csatlakoztok a Paradigma légióhoz és ezzel gyarapítjátok a magyar “szakosztályt”. Külön nem beszéltem még szerintem erről, de most itt az idő, hogy üdvözöljük Casseya vezetése alatt érkezett wowos öreg rókákat, akik szintén nem kevés tűzerőt hoztak a légióba. Welcome srácok! A blogról érkező jelentkezőkkel együtt már egy 34 fős “kis” magyar csapatot tudhat magáénak a Paradigma légió, ami az asmodian magyar légiók közt sem elhanyagolható szám. De emellett a nemzetközi részleg is folyamatosan bővül. A Paradigma egy régi játékos csapat, főleg WoW játékosok alkották. Azonban a legújabb állás alapján az egész guild az Aionos csapathoz csatlakozott és ott fog egy újabb, eredményekben gazdag játékba kezdeni (remélem érzitek már a blizzardos felhangokat). Így már egy igazán tekintélyes 60+ fős légióval számolhatunk, és a start még mindig közel egy hónap távolságban van: jelentkezni továbbra is lehet és reméljük sokan fognak is.

A számok után lássuk, hogyan is néz ki jelenleg a légió. A tagjaink nagy része már jócskán a húszas éveiben jár, ezért egy erősen felnőtt jellegű légkörre számíthatunk. A “felnőtt jellegen” itt természetesen a hangulatot és a poénok természetét értem, senki nem számítson komoly viselkedésre.  Érkeztek hozzánk svéd, bolgár, román, osztrák, német, svájci, angol és Szlovákiában és Hollandiában élő magyar származású tagok. A listán látszik, hogy valóban egy színes nemzetközi társágról van szó. Reméljük, hogy ez a jövőben tovább fog színesedni és bővülni. További jó hír, hogy nagyon sok olyan tagunk van, aki szeretne kimagasló eredményeket elérni a játékban. Ez predesztinálja a légiót a jövendőbeli szerverünkön való jó eredményekre, sőt arra, hogy a vezető légók közzé tartozhassunk. A Paradigma vezető gárdájának elsődleges célja ez, hogy a légió minél nagyobb ismertséget és elismertséget vívjon ki magának szerver többi légiója között (blizzard hype – o – meter on the maximum level). Korai még server first, esetleg nagyobb eredményekről beszélni, de a törekvés mindenképpen adott. De mindamellett szeretnénk egy nagyon jó, baráti légkört kialakítani, ami a jó eredményekért való hajtás közben sem alakul át holmi munkahellyé. Ezért nem utasítunk el olyan jelentkezést, aki rendszeresen és megbízhatóan ugyan, de csak kevesebb időt tud a játékra szánni.

PvP-re lebontva a fentieket ez azt jelenti, hogy nagyon erős jelenlétet akarunk és fogunk biztosítani Abyssban. Részt akarunk venni az összes lehetséges Fortress ostromban, egyéb nagyobb megmozdulásokban légiós szinten. Szeretnénk, ha asmodian társaink mindig számíthassanak ránk a harcban míg az elyos ellenfeleink heves asztalcsapkodással reagáljanak a légió megjelenésére (itt már heroic – o – meter is felkúszott, remélem szól a zene már a fületekben). Ezenkívül sok riftes behatolásra, Abyssos mini nem annyira mini pvpre, Asmodea hősi védelmére lesz lehetőség a Paradigmában. A légió officerjei többnyire ezen csapatok megszervezésével koordinálásával fognak foglalkozni.

PvE tekintetben a helyzet adott. Mivel sok emberből meríthetünk, ezért a lehető legtöbb jó raid csapatot akarjuk kiállítani, akik együtt fejlődve, instázás közben megismerhetik egymást. Megpróbáljuk majd az összes progress instába saját csapat kereteken belül megoldani a raidet, de ha ez nem sikerül, akkor más légiókkal együttműködve bizonyosan fog. Az officerek ebben is segíteni fognak a játékosoknak, de számítunk a saját kezdeményezésekre is. Egy nemzetközi légió tagjaitól elvárjuk, hogy ne idegenkedjen más légióból származó jó játékosokkal kialakítani kapcsolatokat. A high end tartalmakat már sikerült nagyjából megismerni innen-onnan, ezért ott nagy kihívásra számítunk. A legjobb a játékosaink, csapataink biztosan az első között fogják ezeket a tartalmakat felfedezni és kilootolni.

A légió azonban nem csak a szövetségesekkel akar erős kapcsolatot ápolni, hanem szeretnénk jó viszonyt az ellenfelekkel is. Úgy gondoljuk, hogy élvezetes élményekben teljes pvp élmény része az is, hogy megismered azt, aki ellen játszol, megtudhatod az ő véleményét is az összecsapásokról. Ezért próbálunk jó kapcsolatot fenntartani az elyos légiókkal és semmilyen formában nem fogjuk tolerálni a velük való flame warokat. Erre eddig nem volt példa, reméljük továbbiakban sem lesz.

A blog

Azt hiszem sikerült felvázolnom számotokra, hogy mit tartogat Nektek a Paradigma. Egy ugrással térjünk is át a blogra és annak jövőjére, céljaira.

A kezdetekben is a cél számunkra adott volt. Olyan blogot akartunk, ami nem közszolgálati hírcsatornaként szolgál, sokkal inkább egy szaklap és egy bulvárújság keveréke. Olyan tartalmakat és híreket akartunk és akarunk a jövőben megosztani veletek, ami kicsit mélyebben, kicsit részletesebben foglakozik a témával. Ezért néha azonban bele kell mászni a pletykák ingoványába, amit a magam részéről nem tartok rossz dolognak. Ugyanis szintén a kezdetekkor tudtunk, hogy gondolkodó közönségnek akarunk blogot írni, aki hajlandó a leírtakon elmerengeni, ne adj isten maga is rákeresni, utánaolvasni.  Ezt az álláspontot továbbra is tartani fogjuk.

Másrészről tudtuk, hogy aionnal kapcsolatban akarunk némi személyes ízzel átitatott “tudósításokat”  közvetíteni, ami azonban a kínai szerverek elhagyásával alábbhagyott, de senki ne higgye, hogy EU startkor nem kezdünk el ismét írni a saját élményeinkről. Várjuk mindannyian, hogy ismét első kézből, saját tapasztalatokról írhassunk, úgy hogy annak nem kevés relevanciája van az olvasó számára. Másrészt szinte biztos, hogy nem csak aionnal fogunk foglalkozni néha-néha, mert hisszük, hogy a teljes képhez bizony más játékról, eseményekről is be kell számolni. Jó példa erre a blizzcon, az új wow kieg. Aki az aionról akar információkat szerezni, annak tudnia kell, hogy mi történik a piacon. Akit meg ez nem érdekel annyira, nyugodtan lapozza át ezeket az írásokat.

AND NOW THE ANNOUNCEMEEEEENTS!!!!!

Hamarosan a bloggal kapcsolatban egy hatalmas meglepetés vár minden kedves olvasónkra, reméljük értékelni fogjátok. A második “blizzard” bejelentés még csak megbeszélés fázisban van, de “You know we’re working on this problem”. Tehát, ha minden igaz, az első meglepetés után rögtön még egy fog érni Titeket, ami számotokra meglepi az számunkra megtiszteltetés lesz.

Végén szeretném megköszönni az eddigi folyamatosan növekvő érdeklődést a blog és az írásaink iránt ez talán a legjobb meglepetés számunkra. 🙂

Stay tuned… and you will know my real name.

Reklámok

13 hozzászólás to “Paradigma helyzetjelentés”

 1. így tovább :)) korrekt post
  (Flame War –> Rofl :))

 2. Csak így tovább
  Csak 1 kérdés 🙂
  Kivel kell felvenni a kapcsolatot hogy melyik serveren lesztek? 🙂

 3. Még nem tudjuk melyiken leszünk, de amint van valami információ akkor megírjuk.

 4. hey,

  jo latni, hogy a Hollandiaban elo magyarokat is megemlititek:]
  a listat nezve valoban sokszinu a legion, ami szerintem nagyon jo, biztos vagyok benne, hogy igen jo kis gaming community lesz amely szep eredmenyeket fog elerni… meg cca 4 het 😉

 5. Azt mondhatom, hogy nagyon elszánt az officer brigád, és minden esélyünk meg van erre, mert nagyon sok tapasztalt játékosunk van, akik nem kevés időt és energiát fognak a dologra szánni.

  Btw, van osztrák Londonban élő tagunk, ő ugyebár Silvera, szvl ez egy igazi eu csapat. 😀

 6. Az is jo, hogy nezve a jelenlegi class elosztast, egeszen jol vannak azok balanszolva a szamokat tekintve. Egyedul talan a spiritmaster az, amibol szemmel lathatoan kevesebb van, mint a tobbi classbol, meg assassinbol sincs tul sok (ez utobbinak orulok:-) )
  hosszu ido ota ez lesz az 1. jatek, amibe en is sok idot s energiat kivanok befektetni, remelem hozni is fogja az elvarasokat:)

  Amugy tudni, hogy a headstartkor mennyien leszunk?

 7. Hogy hány preorderes van azt nem pontosan tudom, majd kéne róla egy szavazás a fórumba. Live-ra viszont biztos a 64es számi ami szerintem még nőni is fog. A többség biztosan érkezik head startra is.

  SM, ranger, assasin. Ezek a hiány kasztok jelenleg. SM-et megértem, a másik kettőt nem nagyon, mert ezek viszont a popular classok koreában, szvl wtf… 🙂

  Ami viszont jó, hogy nagyon sok sorci, templar és cleric van, ami kb minden csapatnak az alapja. Ezért kb ahány ilyen “hármast” ki tudunk állítani, annyi csapatot tudunk majd instában alkalmazni. És ugye pvpre sem árt ez az alap setting.

 8. sztem biztosan fognak a SM-en erositeni, es ha jol remlik van egy olyan skillje ami a fat loot eselyet noveli. ha ennek tenyleg van ertelme, akkor mindenkeppen egy keresett class lesz, s azert azt sem art elfelejteni, hogy pvp nem csak levegoben van, ott van a riftezes stb..

 9. Hali all.

  Nagyon jó az oldal, csak igy tovább.
  Aleph 1 kérdés. Lenne valami e-mail , ventri, ts cimed/etek ahol lehetne beszélni veletek a csatlakozással, együtt gameléssel kapcsolatban? Elöre is köszi a választ.
  További sok sikert.

 10. Többen jönnétek vagy csak egyedül?

 11. Pontos számot nem tudok, 5-10 emberke, volt wow osok. Felnőt, dolgozó emberkék. Pap,Gladi,Assa,Ranger amikröl tuti tudok mint kasztokat de igazábol az a problémám hogy vannak köztünk akik az angolt a yes no szintjén müvelik és én sem vagyok az a pro bár helytelenül de megértetem magam és megértem a nem tul bonyolult szővegeket. Ezért kérdeztem hogy ha nem is a csatlakozás de az együtt raidelés, ostrom megvalositható lenne-e.

 12. aleph.htKUKACgmail.com az msn címem. Kérlek vegyél fel, és megbeszéljük.

 13. Aleph felvettelek msn en elvileg.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: