Aion PVE Guide

A következő cikkben az Aionban található PVE tartalom majdnem teljes ismertetését kísérlem meg. Ha érdekelnek, az insták, open world bossok egyéb high end pve tartalmak akkor olvass tovább. Újdonságot az fog találni benne, aki nem érzett magában erőt végigpörgetni az összes apró információt, amit egyenként csepegtettek a koreai fordításokban, patch notes-okban. Aktuálissá az teszi a témát ismét, hogy rengeteg képi anyag, videó került fel a közelmúltban, így már nem kell csupán álmodoznunk a leírtakról, hanem meg is szemlélhetjük. A cikk írása közben megpróbáltam kvázi terminológiailag helyesen megnevezni az instákat, mivel erre nagyon kevesen figyelnek. Szint szerint növekvő sorrendben érkezzenek hát a beraidelhető közintézmények.

A korábbi két cikkünkben (Westy posztja, Aleph posztja) már elkezdtük felderíteni a témát, de most a két posztot (és temérdek más forrást) egybedolgozva írom a posztot, így ne lepődjön meg senki, ha már máshol megtalált infókat fog itt olvasni. Nem a spanyolviasz volt a cél, csak egy összeszedett, egy helyen olvasható pve guide.

Nohusana Training Camp (Abyss – 1.5)

nohusana

Szint: 25-28

Bossok: Nincs információ

Elérhető: Asmodian, Elyos

Leírás: Sokkal inkább Abyss fortress tutorialként szolgál mint instaként. Abyssba érkező kezdő játékosoknak segít. A bejárat a frakciók Abyss kezdőhelyeinek közelében található. Előkvesztet kell teljesíteni a bejutáshoz és 18 órás lockout van. Az instance tehát abban fog segíteni, hogy átvészelhessük az Abyssba érkezés legnehezebb időszakát, amikor a csúnya nagyok a legjobban bánthatnak.

Fire Temple (Morheim)

ft_lokft_lok_elyios

firetemple_map

Leírás: Az első instance (1.5-ig), amibe bebocsátást nyerhetünk. Az Asmodianoknak egy küldetést kell végrehajtania (kb. 20 perc), míg az elyosnak a kulcsokért ki kell végezni pár mobot az instance bejárat elött. Több küldetés szól ide Asmo oldalon, az endboss pedig ~5% körül dobál sárga fegyvereket. Corrupt Judge Kromede nem véletlenül tévedt ide és nem véletlenül dobál fegyvereket. A lore rajongók elolvashatják a Femme Fatele idevágó kötetét az Pandemoniumi könyvtárban, vagy megvárhatják amíg lefordítom. Nem egy bonyolult insta a lelkem, de jól el lehet benne szórakozni, nagyjából 30 – 40 perc egy takarítás és 30 perces lockoutja van.

Szint: ~ 30-38

Bossok: 1 fő boss + 3-4 ideiglenes, időnként feltűnő

Elérhető: Elyos, Asmodian

Videóban nagyjából és egészében bemutatják az instát, a bejutást segíti az első pár másodpercben bemutatott külterület is.

Részletesebben az élménybeszámolókat itt, itt és itt olvashatjátok

Lepharist Secret Laboratory (Interdiktah)

Laboratory_lok

Laboratory_kapu

laboratory_map

Szint: 35-39

Bossok: Nincs információ

Elérhető: Elyos

Leírás: A videóban egészen szépen bemutatják a helyszínt, ahol is érdekes mobokkal lehet találkozni. Nincs lockoutja, sok értékes recept és tápos fegyver esik.

Alquimia Research Center (Beluslan)

Alquimia_lok

Alquimia_kapu

Alquimia_map

Szint: 40-44

Bossok: 2 mini boss, néhény rare boss és egy endboss.

Elérhető: Asmodian, Elyos

Leírás: 10 perces lockout, 8 illetve 10 kveszt szól ide a két frakciónak. 40es fegyverek és páncélok beszerzésére szolgál. Esik még 40+ skillbook (elvileg csak innen) Az első videóban nagyjából mindenre fény derül, amire csak kíváncsi lehet az emberfia. Nem a “durva” insta, inkább csak a pár szint áthidalására szolgál. Még egy videó azoknak akiket bővebben érdekel a téma: második videó. Terminológiai információ: “le szokták prisönözni”, ez a beceneve.

Steelrake Valley (Valahol a levegőben – 1.5)

Updated: 2009/8/25

https://i0.wp.com/gamersmafia.com/storage/news/0/oat3bc.jpg

Szint: 40+

Bossok: Nincs információ, kb 3-4+.

Elérhető: Asmodian, Elyos

Leírás: Ez a híres neves shugo kalózhajó, a kapitány pedig nem más mint Ironbeard Buccaneers. Meg kell csinálni egy prequestet (Eylos – Suspicious Calling / Asmodian – Price of Goodwill) a belépéshez, a lockout 6 óra. Aktiválni kell a ‘Hikarung’ nevű tárgyat at Sanctumban az Elyosnak, és a  ‘Midoringring’ nevűt az Asmodianoknak Pandemoniumban a belépéshez. Többféle út található a hajón, melyek eltérő nehézségűek. Az 1.5ös patchben van pár jól komponált képkocka hozzá, de itt van egy kveszt videó, itt pedig egy majomgyalázás, ebben a videóban meg ágyús segítséggel való utazásba kaphatunk betekintést. Ez a videó egy bombát rakosgató minibossról szól.Továbbá az Avalanche klán ide is betette a lábát, és nem volt rest egy három részes videóban megörökíteni: Első rész, második és a harmadik rész. Vége ennek sincs meg, majd jelentkeznek még. Az egyik komolyabb endboss a kapitány, aki már elég vicces dolgokat művel.


Indratu Fortress (Interdiktah)

Indratu_lok

Indratu_kapu

Indratu

Szint: Elyos 41-48, Asmodians 44-48

Bossok: Nincs információ, kb 3-4+.

Elérhető: Asmodian, Elyos

Leírás: Csapatos néhol raides insta. Ez egy hatalmas nagy hely (leginkább egy abyss fortressre hasonlít), négy különféle páncélszett és rengeteg AP esik (balaurok tanyáznak itt, a gonoszabbik féle). Ebben a videóban nyerhetünk egy kis betekintést az erőd mozgalmas mindennapjaiba.

Draupnir Cave (Beluslan)

Updated: 2009/8/25

Draupnir_lok

Draupnir_kapu

Draupnir_map

Szint: 43-48

Bossok: 7-8+

Elérhető: Asmodian, Elyos

Leírás: Itt is nyüzsögnek a balaurok, csak arra várva, hogy valaki jól elverje őket. 8 és 6 db küldetés szól ide a dropok pedig magukért beszélnek.  Érdekessége a dolognak, hogy videó szempontjából az egyik legjobban “feldolgozott” instance. Nehezebb a bejutás ezért készítettek egy videót, amiben az egyszerűbb és biztonságosabb utat mutatják be.  Aki a HD minőségre vágyik annak ezt ajánlom. Egy rövid walktrough erejéig érdemes megnézni ezt és ezt a videót (megérkezett közben a harmadik és a negyedik rész is, nem kevés csapatással), szintén elfogadható minőségben. Egy gigászi három részes sorozat pedig még nagyobb betekintés nyújt a a balaurok mocskos viselt dolgai iránt érdeklődőknek: első, második és harmadik rész. A negyedik befejező rész várat magára. Az endboss Brigade General Bakarma. Elég kemény kis fightnak néz ki, bár sajnos itt is lehetőség van az exploitra, reméljük megoldják, de mindenképpen ígéretes a dolog.

Drop: Cloth – “of Crimson Dawn“, leather – “of Dark Dusk“, chain – “of Deep Abyss“, plate – “of Black Hell“. Jó kis ékszerek is esnek, ha minden igaz.

Ajuturan Fortress (Interdiktah)

Ahjoturan_lok

Ahjoturan_kapu

Ahjoturan

Szint: 42-45

Bossok: Nincs információ.

Elérhető: Elyos

Leírás: Nincs annyira jó drop, de sok xp és ide a szól pár kampány küldetés is. Nem találtam róla videót és a neve is eléggé kétes (Ahjoturan, etc).

Theobomos Secret Laboratory (Theobomos – 1.2)

Theobomos_lok

Theobomos_kapu

Theobomos_mapelyosbosses

Szint: 47-50

Bossok: 9 boss és egy endboss

Elérhető: Elyos

Leírás: Az instance már az 1.2ben került bele a játékba. A történet tovább folytatódik Thebomos földjén:  ősi rúnák és dühöngő tűz szellemeken keresztül kell a játékosoknak haladnia, segíteni a Deaveknak az örökké égő lángokat nyugalomba helyezni.  Egy kincsvadász shugonak segítve sok újat tudhatnak meg a mélyben rejtőző kincsekről.  50-es armor setteket értsetek a kincsek alatt. Videó téren nem vagyunk túlságosan ellátva, itt van egy hang nélkül, egy hanggal, de kevéssé jó képpel és egy pedig frenetikusan nagyszerű zenével. Mindegyik ugyanazt az egy bosst mutatja, így sokat nem tudunk meg a többiről vagy magáról az instáról. A boss viszont kedvesen néz ki.

Adma Fort (Brusthonin – 1.2)

ArdmaFort_lok

ArdmaFort_kapu

ArdmaFort_mapArdmaFort

ArdmaFort2asmobosslordranmark

Szint: 47-50

Bossok: 9 boss és egy endboss

Elérhető: Asmodian

Leírás: A történet Brusthoninban is tovább pereg az 1.2-es patchben. A ‘Secret of the Pollution’ kveszt befejeztével lehet ide belépni. Ez a Theobomosos társaval a legnehezebb instances (Dark Poeta kivételével, de az csak 1.5 érkezett meg) a játékban. A szennyeződést kell a játékosoknak megállítani, ami lassan egész Brusthonin fenyegeti. Az Asmodianok egy hatalmas fát ültettek, hogy annak a segítségével harcolhassanak a szennyeződés ellen, mi a távolabbi helyeken vesszük ferl a harcot. Az első videóban egy eléggé gázos speedrunnak az ablakán hajolhatunk ki (csak exploiterek nézzék meg), míg a másodikban Lord Ranmark ellen veszik fel a harcot.  Ő egyébként, ha minden igaz, nem a fő boss, de mindenesetre elég látványos figura. Befutott a Lady csatája is, a hölgy nem tréfál. Úgy néz ki, hogy a terem két végébe kell futkosni az agyagedényekhez. Félidőben bejön egy vámpír parasztlány is, többet nem láthattunk mert megfeküdt a csapat.

Dark Poeta (~Poeta – 1.5)

darkpoetasarkanyur4

darkpoeta

Szint: 50

Bossok: 14+ a végén sárkányúr (esetleg gyengébb, a minősítéstől függően)

Elérhető: Elyos és Asmodian

Leírás: 1.5ben a készítők Poeta (elyos kezdőhely) sorsát szövik tovább. Hiába pusztult el a múltban a dimenzió kapu, a balaur nem hagyott fel Poeta elleni terveivel. Újra megnyitották a dimenzió kaput és elözönlötték Poetat. A játékosok a romokban heverő területen vívják elkeseredett harcukat, keresztbe téve a Balauroknak, ahol csak lehet. A Poetan megismert lények Dark Poetan is megtalálhatóak, bár kissé megváltozott formában. 50-es szintűnek kell lenni, ahhoz, hogy valaki beléphessen az instába, továbbá meg kell szerezni egy questitemet is. Az Artifact Device-t használva Black Tear Swampnél (Interdiktah), vagy Frostbrow Campben (Beluslan) lehet bejutni az instába. Szörnyeket ölve, vagy bizonyos objektumokat elpusztítva (sőt még ritka nyersanyagok gatheringelésével) lehet pontokat gyűjteni, természetesen a bossok érik a legtöbb pontot. A boss nehézsége az összegyűjtött pontok mennyiségének függvénye, megadott időn belül. Nehezebb bossból jobb loot esik. Ha nem vagytok elég gyorsak, akkor sárkányúr nem teszi tiszteletét. Az 1.5 promo videójában látható róla néhány csinos kép. Az összes boss képe és a lootja.

Dreadgion (Valahol Abyssban – 1.5)

23

Szint: ~50

Bossok: Néhány + egy endboss (commander)

Elérhető: Elyos és Asmodian (naná)

Leírás: Ez a hely tulajdonképpen egy battleground és egy insta szerelem gyereke (éljen a PvPvE!). Ugyanis nem csak Te és kedves csapatod lép be az instába, hanem a Veled párhuzamosan egy ellenséges csapat a másik frakcióból. A dolog úgy működik, hogy regisztrálnod kell magadat (van egyéni, gyors és csapat regisztráció), majd akkor léphetsz az instába, amikor mindenki megérkezett (ez bizonyos időintervallumokban fog megtörténni). Ekkor mindkét csapat egymással párhuzamosan elindul a hajó egyik végéből a másikba (Dreadgion a balaur szállítóhajó), miközben pontokat gyűjt a szörnyek agyonvágásával és az erőforrások elpusztításával. Minden csapatnak saját közös számlára íródnak a pontjai. Azonban a csapatok keresztezhetik egymás útját, sőt minden bizonnyal sokat fogják is. Ugyanis minden megölt player után az ellenfél megkapja pontjai egy részét, ezzel segítve a végső győzelemhez a saját csapatát. A mecs addig tart, amíg le nem telik az idő, vagy a hajó parancsnokát el nem teszik láb alól. A végén a csaptok a gyűjtött pont függvényében Abyss pontokra tesznek szert, a győztes csapat továbbá jó nagy adag plusz pontot is kap a győzelemért. Videók terén bőségesen el vagyunk látva gyenge minőségűekkel, mivel rendeztek Koreában egy bajnokságot is. Aki viszont egy jobb darabot szeretne látni az Menorel által feltöltött videót lesse meg.

Abyss Fortress (Abyss)

elyosguardianbalaurguardianasmogeneral

Szint: 40, 45, 50

Boss: 8 (mindegyik fortressben 1-1)

Elérhető: Elyos és Asmodian

Leírás: Gondolkodtam, hogy idevegyem-e, de mivel a Dreadgion idekívánkozott ezért a fortressek is. A Fortress harc (is) a PvPvE sava borsa, főleg az 1.5 után. Abyss mindhárom szintjén találunk Fortresseket, amiket alapesetben a Balaurok őriznek, vagy a másik két frakció Npc serege. A lényeg nagyon egyszerű, be kell hatolni a fortress mélyére, meg kell ölni a Guardiant (elyos, vagy balaur) és tapsolni kell az új Guardiannak (asmodian). Azonban közben szembejöhet a szerver teljes népessége, többnyire egyáltalán nem barátságos szándékkal. Ezért a feladat annyira nem mindig gyerekjáték. A fortressek változatos nehézséget kínálnak 40-es szinttől és gyakorlatban a pvp fő motivációi Abyssban. A  videó elég szépen bemutatja, hogy miről is van szó. Bővebb info.

Abyss Fortress Dungeons (Abyss – 1.5)

fortressdung1fortdung2fortdung3fortdung4

Szint: 40, 45, 50

Boss: csak trash

Elérhető: A fortresst birtokló fél számára

Leírás: A patchben minden fortress alá helyes kis kincseskamra kerül, amit a birtokló fél megpróbálhat kifosztani. Bosst ugyan itt nem fog találni, de rengeteg gonosz balaur próbálja megóvni a kincses ládikájukat a fosztogatóktól, mindhiába. Minél jobban verjük el az öröket, annál nagyobb lesz a loot a ládikában, már ha el jutunk odáig (időlimit van). Összesen nyolc ilyen kincseskamra van, melyek ha minden igaz nem mindig ugyanúgy néznek ki. Új balaur szörnyek is várnak ránk.

Open world bossok (Updated 8-19)

Nem PVE insta, de mindenképpen érdekes része a high end pve tartalmaknak. Apró-cseprő kis open world dolgok jönnek még majd ide (idővel).

Rejtett szigetre apró szent jános bogarak vezetik el a kalandorokat (kis fénypöttyökre figyeljetek) ahol néha meg lehet találni pár különleges elitet.

Masto a szellemtulok elég keményen wipeoltatja a csapatot, altat, csíp, rúg, harap.

Kaidan Headquartersben (open world cucc Eltnenben) két bossba lehet belefutni, sőt érdemes is. Az első – Raging Kraterr – nem nagy szám (első rész, második rész), de jót dob. A második boss azonban jó pár alkalommal megvicceli a csapatot és ami a lényeg, hogy ez már egy raid boss.

ragingkrater

Frostmane Lastin egy aranyos kis wind elemantal boss, nem túlságosan látványos darab, csak pár addot spawnol néha.

Grand Cheiftain Kasika szintén raidboss és itt is egy kellemes nem tisztán tank&spank encounterrel van dolgunk. A videóban leírnak mindent szépen, az infóban pedig még szebben. Addok spawnolnak, a healerekre vigyázni kell, kapják a curse-t és a boss a végén nagyokat üt.

Queen Alukina / Quiet Elime / Female Shaman Sepra: nem nagy szám egyik sem, főleg mert az egyetlen poén amit az első bosst tartogat egy egyszerű csellel kijátszható.

További World Bossok videóit már csak linkben adom meg: Chief Kuraka, King Zugog, Nagy gonosz madár, Behemót, Kígyóhölgy

Továbbá rengeteg nem boss rangú elittel lehet szerte találkozni egész Atreaiban, általában jó kis droppuk van, néhányuk solozható, de van amihez két-három ember kell. Variancon van egy jókora lista az Elyseaban lévőkről.

Via

http://www.aionsource.com/forum/pve-discussion/17028-list-dungeons-raids-currently-aion.html

http://www.aionsource.com/forum/pve-discussion/19179-nice-prison-instance-walkthru-vid.html

http://aionhun.hu/news.php?extend.555

http://www.aionsource.com/forum/general-discussion/20946-patch-notes-v1-5-update-shadow-balaur.html

http://www.aionsource.com/forum/general-discussion/20946-patch-notes-v1-5-update-shadow-balaur.html

http://www.aionsource.com/forum/general-discussion/16426-translation-aion-update-1-2-a.html

http://www.aiononline.com.pl/forum/index.php?topic=1688

http://varianceaion.wordpress.com/

http://www.aionsource.com/forum/pve-discussion/28911-pve-bosses-tank-spank-you-decide.html

Reklámok

6 hozzászólás to “Aion PVE Guide”

 1. Köszönnyük a részletes összegyűjtést 🙂 reszpekta…

 2. Nagy köszönet a videókért én mindig is tank szerettem volna lenni de nem tudtam sokat az instákról. Ezek a harcok sajnos nagyon monotonnak tűnnek, eléggé elvette a kedvem a videó a tankolástól a wow után 😦
  Nem lehetne esetleg egy leírást csinálni arról, hogy pvpben mire jó a tank (ha jó egyáltalán valamire) vagy akár csak itt a kommentben pár szóban kifejteni, hogy van-e értelme ebben a játékban tanknak lenni? Előre is köszönöm!

 3. Még valami a félreértések elkerülése végett én most nem a látványra értem, hogy monoton, hanem szigorúan tank szempontból végignézve a bossharcokat és némi mobolást. több, mint 3 évig tankoltam a wowban, imádom csinálni, szerintem jó is vagyok benne, szóval ilyen szempontból értettem azt, hogy nagyon monoton.
  Nagyon tetszik a pvp koncepció is csak félek tőle, hogy tankként semmit nem fogok tudni kezdeni magammal, mert a dpsem kevés lesz a sok hp-m miatt pedig szimplán le fognak sz*rni.

 4. Ööö, javíts ki, de a tankok élete az mindenhol monoton. Az általad említett WoW-ban is az encounterek 90%-ában csak egyhelyben állsz és aggro-t építesz. A fennmaradó 10%-ban vannak olyan fightok amikben pl. tank rotáció van, vagy mozogni kell. De egyébként teljesen igazad van az Aion-ban sem lesz ennél jobb a helyzet.
  Egyébként PvP-ben a tank a “császár”! Gondolom azt már láttad, hogy az Aion-ban a “Stigma”-k segítségével lehet specializálni a karaktert. Namost konkrétan a templarnak (ez itt a tank) van egy olyan end-game stigma buildje, ami miatt egyszerűen ölhetetlen. Ellentétben a WoW-val (ahol ugye van a resilence) itt ugyanazok a statok biztosítják mind a PvE-ben, mind a PvP-ben a védekezést képességeket (phys, magic defense). Ennek köszönhetően a templar itt PvP-ben is olyan mint az “ólajtó”.

 5. menorel: a wow endgame raidtartalomban már a kiegek előtt is nagyon kevés olyan boss volt amin ilyen egyszerű dolga lett volna a tanknak. Most belemehetnék, hogy harcról harcra végigmenjek az egészen, de szerintem teljesen lényegtelen a dolog, ha gondolod elhiszed, ha nem nem. 😀
  Pvpvel kapcsolatban az már fél siker, hogy ennyire nehéz megölni a tankot, ennek örülök. Viszont fontos még, hogy milyen a dps-e egy tanknak tankfelszerelésben és hogy mennyire tudja bosszantani az ellenséget? Mert érted ha nagyon nehéz megölni de vicc kategóriát képvisel a DPSe és nincs csak 1-2 nagyCDs bosszantó képessége akkor a kutya se fog azzal foglalkozni, hogy megölje.

 6. https://sinigami.wordpress.com/2009/06/09/templar-wtf/

  szerintem nézd meg ezt a videót és garantálom hogy döntésre jutsz

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: