Pletykasali

saliOlvasgatás közben a következő érdekes témákba botlottam, igazi vegyes felvágott, fogyasszátok mértékkel. Dúl a WoW vs Aion wannabe háború, rengeteg érdemtelen résztvevővel. Én vágom ám srácok hogy miért csináljátok. Fostok, hogy kakker lesz az Aion, és ezzel szimultán nem lesz  jobb-izgalmasabb a WoW. Hát ja, fennáll a lehetősége annak, hogy nem lesz hiper-szuper az Aion, és a Blizzard pve politikája sem változik meg túlságosan, de ezt sajnos nem lehet virtuális szájkaratéval befolyásolni, még összeesküvőssel sem. DE hát a háború az háború, hiába nem próbálja a játék készítője hatalmas WoW verőnek beállítani a termékét, valahol az internet pöcegödrében bujdosó thread gyárosok ezt akarják.

A gyászrovatban ma a régi nagy kedvencem vendégszerepel. A WAR már jódideje a halódás rögös és lassú útjára lépett, erről most egy szívhez szólóan megindító és könnyfakasztó cikket olvashatunk. Tök átérzem, csak éppen valahol mindezen mély érzelmek közepette felháborít az, ahogy a megjelenés előtti videókban magyarosan át lettünk vágva a palánkon. Öreg indián nem felejt.

Aki idág eljutott, annak itt van egy igazán (vagy csak számomra) felháborítóan FreiTamásos feltárós poszt, ami gyökeresen formálta át a tudatomat. Attack power vs. Phis Crit… Nagyon sok számmal és nagyon sok update-tel pontos infókkal. Olvassátok, tanulságos.

Via FS, Aionsource

Reklámok

3 hozzászólás to “Pletykasali”

 1. Kövezzetek meg, de ekkora egy nagy összetrükközött szemetet én még nem láttam (márhogy nem Aleph irománya, hanem amit az önjelölt theocrafter csinált az aionsource-on). Az egész ezer sebből vérzik.
  Már eleve ott vérzik a dolog, hogy ő így kitalálja/megsejti, hogy 10 crit rating az 1% Crit, meg hogy 20 accuracy az 1% Crit. Ezeket úgy mégis honnan veszi? Majd ezek után jön a frankó kis méréseivel. Összehasonlítja a crites gemeket az attack-os gemekkel, majd mit mér? Normal fehér autoattackot! Mondjál már nekem egy class-t akinél nem a special attackok adják a sebzést több mint 90%-át.
  Ráadásul a fegyverek által okozott dmg range-vel nem is foglalkozik. Fogja magát és kitalálja, egy képzeletbeli “középértéket” és utána azzal számol. Ez a gyerek komolyan hol él?

  Ez az egész azért egy nagy átverés, mert totálisan nem foglalkozik a valódi számokkal és a játék által generált randommal. Ráadásul olyan alap képletekre hivatkozik, amiket sehol nem igazol. Próbáltam anno én is csinálni ilyen számításokat a divine power hatásáról a craftolási critre. Lement az első mérés (aszem 120 craft), kijött egy félelmetes 15%-os diffi, na mondom, most megváltom a világot. Aztán biztos ami biztos csináltam még két control mérést, amiből végülis 4 lett. Az eredmény: +15%, +12%, -7%, +3%, +14%. Ja bocs, ilyen a random.

  Ja még egy utolsó gondolat:
  – Vegyünk egy fixen 50-en sebző fegyvert, amivel ütnénk 100-at normal hitben, de minden 2. ütésünk 350 sebzést okoz (special). Számoljunk alap 10%-os crittel. Össz dmgünk: 22k lesz.
  – Adjunk hozzá ehhez +15 Attack manastone-t. Ugyanezek a számok, viszont a fegyó így 65-öt üt, a special attack meg 365-öt. A crit ugye marad 10%. Eredmény: 23,6k dmg. Tyühh, nem is rossz.
  – Cseréljük ki az attack mana stone-okat (8 slot) critre (8×9 crit) 72 crit raiting, ami ugye a srác szerint +7,2% crit. Az eredmény: 23,6k dmg.

  Milyen fura, hogy nincs is akkora difi ?

  Szóval ennyit erről a tábláról. (egyébként szerintem 72 crit rate koránt sem 7,2% crit, de ez már melléket.

 2. bocs, a wall of textért 🙂

 3. Ugyan dehogy. Szeretjük őket.

  Van a critről egy leírás aionsourcen. Ott – ha jól emlékszem – azt írják, hogy 1 crit = 0,1%, DE olyan 450 körül van egy soft cap, ami után már ~ 2 cirt = 0.1%.
  A srác úgy csinálta meg a tesztet, hogy lőtt kb rengeteget különböző crit cuccokban. Ez nekem amúgy hihetőnek tűnik, de a fenti leírás nálam is scifi.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: