A Jövendőmondás Szektái

munin

A nagy próféta Kalil a jövendőmondás alapító atyja. Némasági fogadalmat tett és Aion segítségével megkísérelte látni a jövőt. Lerajzolta amit látott és összegyűjtötte rajzait a próféciák könyvében. A könyv 30 rajzot tartalmaz és az utolsó lapja üres. Az Epikus Kataklizma a könyv elkészülte után nem sokkal történt, mikor is Kalil életét vesztette a káoszban. A halála után követői a mester próféciáinak megfejtésének szentelték az életüket. De nem csak őket érdekelte a könyv tartalma. Számos másolat terjedt Atreia földjén.


A másolatok hatalmas zavart okoztak. Valaki hibát követett el a másolat elkészítésekor ezért rossz példányokat adtak ki. Volt, aki interpretációt írt a könyvhöz, ami később észrevétlenül hivatalossá vált. Némelyek szándékosan változtatták meg a profetikus könyv tartalmát szórakozásból, politikai vagy gazdasági okokból. Mindazonáltal a könyv összes másolata, legyen az eredeti vagy manipulált, tartalmazott egy üres oldalt a végén – ami hamarosan sokakat tett kíváncsivá és rengeteg feltételezésnek nyújtott táptalajt. Ez egyik ilyen feltevés szerint, aki az összes harminc képet képes értelmezni, az láthatja a 31.-et az üres oldalon. Legelterjedtebb pletyka szerint a rejtett rajz a 13. Empyrean Lordot ábrázolja.

Mivel túl soka hamis másolat keringett, a Jövendőmondás Deaváinak meg kellet tanulniuk megkülönböztetni az eredeti verzió másolatait a többitől. A hamis verziókat az eredetiktől megkülönböztető kutatások, interpretációk végül hivatalos tudományterületté formálódtak és Kalil tudósai iskolát alapítottak. Sok teóriát javasoltak. Új rendek alakultak, szűntek meg és alakítottak ki új csoportokat saját elméleteikért és érdekeikért. Ahogy telt az idő, az iskolák nagy része eltűnt, csak három nagy maradt fenn.

Az első a Pirmikus iskola volt, melyet Pirmikus, Kalil első tanítványa alapított. Az iskola szoros kapcsolatot ápolt a politikusokkal. Olyan próféciákat és interpretációkat állítottak elő, amilyenre Pandemonium vezetői vágytak, ezért az iskola Pandemonium teljes támogatását élvezte. A Pirmikus iskola teljes mértékben kihasználta a vezető politikusok által támogatott tekintélyét. Hatalmas befolyásra és hatalomra tett szert a támogatás révén. Vastag köpeny volt az iskola jele, tagjait Kalil bölcseiként tisztelték.

Promitere iskolát Kalil egy másik tanítványa, Promitere után nevezték el. Egészséges távolságot tartva a politikától a próféciák könyvének vizsgálatára és magyarázatára fókuszáltak. Továbbá tanulmányozták a nép körében terjedő új profetikus trendeket. Liberálisabb tradícióval rendelkező iskola volt mint a Pirmikus, de a központi filozófia tiszta volt. Erős meggyőződésük volt, hogy az jövendőmondásnak az emberiség békéjét és boldogságát kell szolgálnia. Igazság szerint az iskola sok tudós tagja adott személyes jóslatokat, ami nagy befolyást gyakorolhatott ezen filozófiai meggyőződésükre.

Számos nyilvánvaló ellentétük dacára egy témában azonos álláspontot képviselt a két iskola. Mindketten kerülték, hogy bármilyen formában nyilatkozzanak a próféciák könyvének 31. rajzáról. Pandemonium vezetőinek 13. Empyrean Lordot illető érzékenységére tekintettel a Pirmikus iskola néma maradt a témában. Így tett a Promitere iskola is, bár egészen más okból. Azt az álláspontot képviselték, hogy Kalil sosem említett semmilyen 31. rajzot ezért a rajz nem létezik. Mindezen tényekből kifolyólag hatalmas megdöbbenést keltett, hogy az első személy, aki hivatalosan is nyilatkozott a harmincegyedik rajzról, az a Pirmikus soraiból került ki.

Munin ígéretes tudósa volt a Pirmikus iskolának. A próféciák könyvével kapcsolatos tökéletes intuíciói és eredeti magyarázatai sok társa figyelmét keltették fel. Ezzel egy időben tanárai aggódtak versengő szelleme és nyers stílusa miatt. Félelmeik nem voltak alaptalanok. Egy jövendőmondó összejövetelen Pandemoniumban Munin büszkén bejelentette számos tudósból és közemberekből álló hallgatóságnak, hogy a 31. rajz a 13. Empyrean Lordról szólt. Arról érvelt, hogy az utolsó oldal előre jelezte, hogy a 13. Empyrean Lord meg fog jelenni és Pandemonium a rommá lesz. A közönséget mélyen felkavarta az előadása.

Munin ezután kifejtette, hogy a jövő nincs kőbe vésve, megváltoztatható az emberek és a Deavak által. Ha folyamatosan teszünk érte – vélte Munin – olyan jövőt formálhatunk magunknak, amilyet csak szeretnénk. Úgy vélte azért fogják a jósok feltárni a jövőt, hogy megváltoztathassák. Hatalmas vihart kavartak Munin szavai, mivel teljesen ellentmondott a népszerű Pandemoniumi hiedelmeknek, miszerint a város sorsa az öt Empyrean Lord kezében nyugszik. A Primikus iskola azonnal kitagadta Munint és bíróság elé kellett állnia zavarkeltés vádjával. Élete végéig tartó bebörtönzésre ítélték az Ishalgeni börtön telepen egy kristályba száműzve, hogy az zárja magába Munint és az erejét.

A harmadik nagy iskola a Platinum Istennő iskolája, szélesebb körben ismert nevén a Koldus testvériség. Az iskolát Ewin alapította, aki néhány századot szánt a harmincegyedik kép tanulmányozásának. Egy napon borotvált fejjel és rongyokban jelent meg azt állítva, hogy értelmezte mind a harminc rajzot és látta ezáltal a harmincegyediket. A képen azt látta, ahogy a 13. Empyrean Lord megérkezik a jövőben elpusztítani ezt a világot, hogy egy újat teremtsen a helyére.

Ewin teóriája, jobban szólva eszkatológiája, kisebb népszerűségre tett szert. Az emberek sok szenvedésen át próbáltak alkalmazkodni az Epikus Kataklizma utáni környezethez és elgyötörte őket a Mauval vívott elhúzódott háború is. Remélték, hogy eljön értük a Platinum Istennő és megmenti őket. Azt hitték, hogy az Istennő elpusztítja Pandemonium nemeseit és egy új világot teremt, ahol a szegények és a számkivetettek egy jobb életre lelnek. Néhány tudós szerint a Platinum Istennő iskolája hasonló a Lepharist forradalmárokéhoz, de valójában különbözik attól, mivel nagy hangsúlyt helyez a becsületre, szegénységre és a mentális fejlődésre. A Platinum Istennő követőit gyakran hívták Koldus testvériségnek, mivel sokat koldultak élelmet mezítláb és rongyokat viselve

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: