Az ősi Atreia története

Atreia legkorábbi napjaiban Aion létrehozta a Drakant, hogy vigyázzanak a többi fajra, a béke és a rend birodalmában kormányozva őket. Emberek, Drakanok és a többi nép békében élt egymás mellett. Esetenként a törzsek összecsaptak egymással, de a Drakan beavatkozás fenyegetése elégséges volt ahhoz, hogy megállítsa a nagy kiterjedésű háborúkat.

Az ebből a korból származó források nagy része Drakan nyelven íródott és kevés említést tesz az emberekről. Azt tudjuk csak, hogy kisebb törzsi csoportok telepedtek le a folyó partok és a tenger közelében, halászattal és gyűjtögetéssel biztosítva a túlélést. Aionhoz, minden dolgok teremtőjéhez és védelmezőjéhez fohászkodtak. Alávetették magukat a Drakanoknak, tudva, hogy ez az istenük akarata.

A Drakanok totális uralma a világ felett romlottá tette a fajt. Öt vezetőjük, keresve hatalmuk kiterjesztésének lehetőségét, megcsapoltak egy ismeretlen energiaforrást és így vált belőlük az öt Dragon Lord – a folyamat lényegében a felemelkedéshez volt hasonlatos. Arra használtak az energiát, hogy fajuk több tagját magukhoz hasonlóan „felemelkedésre” késztessék, ezzel átváltoztatva Balaurrá őket. Többé nem elégedtek meg azzal, hogy Atreia szolgálói legyenek, uralkodónak kiáltották ki önmagukat, míg az „kisebb” fajokat szolgáknak. A többi faj istenként imádta a Dragon Lordokat, ám az emberek nem, ők hűségesek maradtak Aionhoz.

Aion az emberek hitéért megjutalmazta őket azzal az erővel, amire szükségük volt a Balaur elleni küzdelemhez. Tizenkettő Empyrean Lord jelent meg, isteni lények, kiknek hatalma egyenlő volt a Dragon Lordokéval. Tisztázatlan, hogy az Empyrean Lordok vajon maguk is emberek voltak egykoron, akik felemelkedtek vagy esetleg az isteni éterből sűrítette formálta meg lényüket Aion. A létező szövegek mindkettő verziót említik, és a Lordok nem hajlandóak beszélni a témáról. Ahogy az Empyrean Lordok vezetni kezdték az emberiséget, Deavak emelkedtek ki a soraikból, bár egyik sem volt mérhető erőben magukhoz a Lordokhoz.
Új isteni hatalmukkal és Aionba vetett hitükkel megerősödve az emberek fellázadtak a Balaur ellen. A Dragon Lordokat imádó fajok majdnem mindegyike szembeszállt velük. Az Empyrean Lordok vezetése alatt a Deavak szálltak a földek felett, felszabadítva az embereket a Balaur szolgaságból és csapásokat mértek az ellenségre.

Az Empyrean Lordok a szabad embereket az Örökkévalóság Tornyának talapzatához vezették, ahol Aion biztonságát ígérték nekik. Aion kegyelme és a Lordok fohásza Éterikus Mezőt emelet a torony köré, ahová a Balaur nem léphetett be, és az emberek békében élhettek.

Ebből az erődítményből az Empyrean Lordok tovább vezethették a háborút a Balaur ellen. Ahogy egyre több ember emelkedett fel a Deavak hatalomban és tapasztalatban egyre gyarapodtak – az egykoron kilátástalannak tűnő háború egyre egyszerűbbé vált. A Balaur nem támadhatta az emberek Éterikus Mezővel védett erődjét, de az emberek sem tudták legyőzni az összes Balaurt és azok szövetségeseit. Így a harc holtpontra jutott és így is maradt a következő ezer évre…

Reklámok

2 hozzászólás to “Az ősi Atreia története”

  1. No offense, és RESPECT, hogy lefordítottad, de már megtették páran előtted 🙂

  2. Ez elméletben egy könyv a városi könyvtárból. Nem hiszem, hogy ez le lenne fordítva, inkább csak sok olyan dolog van benne, ami már máshol előkerült. De linkelj plz ha tévednék.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: