Impetusium dicsősége

Ez a könyv, Impetusium hatalmas kolosszeumának történetét meséli el, építésétől és tündöklésétől kezdve, hanyatlásának utolsó percéig.

Olvasóm, ha láttad ennek a csodálatos épületnek a romjait és azon gondolkodtál, milyen történetet mesélhetnek titáni oszlopai, folytasd az olvasást.

Könyvemet Shagának ajánlom és Impetusium azon számtalan hőseinek, akiknek a nevét már elfedte a feledés homálya.

A kardharc felemelkedése

Nem sokkal a kataklizma után, Az öt Empyrian Lord, Atreia újjáélesztésével, meggyógyításával volt elfoglalva. Úgy döntöttek, hogy a Balaurok megmaradt szövetségeseit is elpusztítják. Sokakat már elűztek, de a „Black claw” Mau törzs – a Balaurok vérebei – még mindig jelen voltak Altgardban.

Sok ismert Légiót küldtek a elpusztításukra, akik táborokat állítottak fel Altgard befagyott tavától délre.

A Mauk elleni harc kiképzései alatt a légiók versengtek egymással, hogy tökéletesítsék harci tudásukat és fent tartsák a morált. Ez a baráti versengés vált Impetusium megalakításának alapkövévé.

Impetusium megépítése

Amikor a Maukkal vívott háborúból az asmodianok győztesen kerültek ki, az öt Shedim Lord úgy döntött, egy arénát emeltet a légiók táborhelyén a csata tiszteletére.

Mesteremberek, építészek és messzeföldről híres Dévák vettek részt a kolosszeum építésében, így a munkálatok gyorsan haladtak. Még így, romjaiban is látszik Impetusium egykori klasszikus, robosszus formája.

Az aréna párharcai nagyon közkedveltek lettek. Becsületből, felüdülésből, pénzért és még nőkért is folytak csaták a roppant oszlopok alatt. A látványosság rengetek Dévát vonzott Impetusiumba. Sajnos Atreia történelmének mércéjében, a kolosszeum tündöklése alig pár pillanatig tarthatott, de ez idő alatt számtalan hős született.

Shaga, Impetusium legendás harcosa

A Shaga név a legtöbbeknek ismerősen cseng, még akkor is, ha sosem tanulmányozták a kolosszeum történetét. Shaga a semmiből tűnt elő és lett legendás harcos.

Azonnal felismerhető korom fekete sisakjáról és páncélzatáról, a mellvértjén árválkodó magányos vörös tollal. A nézőtér költői szerint olyan könnyedén mozgott, mint a szellőben lengedező almavirág szirma és olyan vadsággal sújtott le, mint a nyári vihar villáma.

Mindazonáltal Shaga legendája nem korlátozódott az arénára, igazi vándorló hős volt, aki ott és akkor jelent meg, amikor társainak szüksége volt rá. Sosem beszélt, az embereket csupán egy előkelő biccentéssel köszöntötte. Sok nő, ha csak egy pillantást is vetett azokra az örvénylő szemekre, reménytelen szerelemre gyúlt a hős iránt. Ez sokkal azelőtt történt, minthogy Shagáról kiszivárgott az a megdöbbentő tény, hogy bár mindenki férfinek hitte, valójában nő volt.

Altgard ősi dicsősége

A Dévák máig emlékeznek azokra a napokra, amikor Impetusiumban még harci tornákat tartottak. „Akkoriban még nem olyan iszapos tespedés volt az élet, mint mostanság” – emlékeznek csillogó szemekkel – „Elképzelhetetlen, virágzó kor volt.”

Impetusiumban akkoriban nyüzsögtek a tehetséges Dévák, a tátott szájú bámészkodók és az árusok hadai. Minden nap ünnep volt. Egzotikus ételeket sütöttek a lelátókon, standokat állítottak, hogy a látogatók megnedvesíthessék ajkaikat és nem volt utcasarok hangos, életteli, hahotázó csoportok nélkül.

Persze volt példa heves szóváltásokra de ezek a nézeteltérések gyorsan elrendeződtek. Az engedetlenség és az arénán kívüli viaskodás Impetusium szentségének megsértése volt.

Impetusium hanyatlása

A kolosszeum ragyogásának napjai nem tartottak soká. Elysia felfedezése egyértelműen jelezte a békeidők végét. A Shedim Lordok az összes asmodian dévát az abyssi harcmezőkre küldték.

Ezek után Altgard – mint a dévák fő találkozási pontja -, szerepét vesztette. Impetusiumot bezáratták. Bár néhány déva ellenezte, a legtöbben megértették, hogy a háború sötét felhői mellett az aréna izgalmai elhalványulnak. Többé már nem volt lehetőség kedvtelésből harcolni, eljött a háború ideje.


Végszó

Most, ahogy könyvem végére értem jó híreket kaptam Pandemoniumból. Az asmodianok dicső múltjára való megemlékezésképpen, az öt Shedim Lord úgy döntött, hogy Impetusiumnak újra régi fényében kell pompáznia!

Egy nap, olvasóm, az egek újra zengeni fognak a pengék zajától és láthatjuk, ahogy büszke déviánk egymással versengenek majd a dicsőségért, mint ahogy egyszer Shaga idejében is tették.

Jöjjön el ez a nap mihamarabb!

Reklámok

2 hozzászólás to “Impetusium dicsősége”

  1. Jó történet, szép fordítás, gratula hozzá! 🙂

  2. Köszi szépen, igyekszünk. Lesznek majd Elyos oldalról is ugyan ilyenek, a screenek már megvannak hozzájuk csak neki kéne látni.

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: