Balaurok, elemzés

Ez a munka az első komoly próbálkozás arra, hogy megállapítsuk a Balaur faj eredetét. Én és tudóstársaim tisztában vagyunk azzal, hogy ez a dolgozat nem fog széleskörű népszerűségnek örvendeni, de meggyőződésünk, hogy a kutatás segíteni fog népünknek.

Azt tudjuk, hogy Abysson jelen vannak a balaurok, de hogy mennyien, az továbbra sem tisztázott. Soha többé nem nézhetjük őket csupán egy félelmetes legendának, valós veszéllyé váltak.

Az itt közölt információk szintúgy táplálkoznak a Kataklizma előtti feljegyzésekből, mint saját abyssi kutatóutjaimból.

A Balauronak négy alfajuk van, ezek: a Drakan, a Dragon, a Nagarant és a Draconut.

Amikor a Dragonokra hivatkozunk – akiket felemelkedett Drakanoknak is hívnak – az öt Balaur Lordot értjük alattuk. Érdeklődő kutatók teljesebb információt találhatnak a témáról más feljegyzéseimben.

Ha vannak más Balaur alfajok is, mi nem ismerjük őket. Azok, akik e területen szeretnének kutakodni, ezt a munkát egészítsék ki, mert magába foglalja az összes ismert forrást.

A balaurok teljes mértékben összeférhetetlenek az éterrel, ez a legnagyobb különbség köztük és Atreia többi faja között. Nem elég hogy képtelenek használni azt, de a közelsége is kínt okoz számukra. A világ egyetlen más ismert fajára sincs negatív hatással az éter.

Drakanok

A drakanok a balaurok legősibb ága. Ahogy a dévák felemelkedett emberi lények, úgy az öt balaur lord, mind a drakanok felemelkedett példányai. Érdekes módon, az általuk kisugárzott energia egyfajta negatív éter, amit a tudósok anti-éternek kereszteltek.

Hogy versenyezhessenek az éter használó lényekkel, a Drakanok ezt az anti-étert használják fegyvereik és páncélzatuk megerősítésére.

A legendás drakan vérszomj elkendőzi a meglepően magas intelligenciát, amivel bírnak.  Szobraiknak és felszereléseiknek vizsgálata, előrehaladott kőmegmunkáló és építészeti technikákat mutat. Sajnos az információk itt hiányosak, mivel túl kevés építkezési helyük maradt fent és többnyire azok is igen romos állapotban.

Azt mindenesetre tudjuk, hogy jól alkalmazkodtak kíméletlen környezetükhöz, ahol ember, vagy emberszerű lény nem tudna megélni.

Atreiából kiűzetve a Kataklizma által, tartózkodási helyükként csak abyss ismert. Feltételezhetjük, hogy az éterikus mező (Aetheric field) határain túl fészkelnek. Nem tudjuk hány balaur létezik és a szervezettségükről is ellentmondó információink vannak.

Nagrantok

Nagrantok nem léteztek az ősi időkben. Ez egy új alfaj, ami a kataklizmával együtt született. Kinézetük egy groteszk félig kígyó, félig ember szörnyre emlékeztet. Megkülönböztethetőek a nemek annyira, hogy külön névvel illessük őket: a nőstényeket Nagáknak, a hímeket Nagrantoknak hívjuk.

Először nem sokkal a Draconute alfaj felfedezése után akadtak rájuk az Abysson, jelenlétük egy táborra vagy kolóniára korlátozódott. Végleges települések, relikviák és tárgyi leletek nélkül, nagyon keveset tudunk a társadalmukról és kultúrájukról.

Ennek ellenére lélegzetelállítóan jól rendszerezett hadi szervezetekre és munkamegosztásra figyeltünk fel náluk, ami olyan intelligenciát sugall, amivel csak kevés emberi kultúra rendelkezik.

Egyes jelentések szerint a Nagrantok képesek manipulálni az anti-étert, amivel mágikus képességekre tettek szert. A leggyakoribb formája ennek, ellenfeleik megfagyasztása és földhöz kötése.  A tudásunk az anti-éter potenciája és felhasználási módozataival kapcsolatban rendkívül szűkösek, mivel kísérleteink többnyire kudarcba fulladtak ezen a területen.

A Nagrantokkal való kísérletek azt igazolják, hogy a faj a Drakanok mutáns ágazata. Az én személyes véleményem, hogy ezt a mutációt a kataklizma drasztikus éter kisugárzása keltette.

Információink szerint a Nagrantok a balaur szerveződésben a Drakanok alatt, de a Draconutok felett helyezkednek el. Nem kizárt, hogy idővel teljesen külön fajjá fejlődnek.

Dracanutok

A Draconutokat először az Abyssi háború alatt figyelték meg. Az ő felfedezésük volt az első bizonyíték, hogy a balaurok nem pusztultak el a kataklizmával, mint ahogy az egészen addig hittük.

A Nagrantokhoz hasonlóan a Draconut is egy alfaj, amit a kataklizma éter kisugárzása torzított el. Fizikailag gyengébbek mint az ősi balaurok és sokkal kevésbé intelligensek.

A felsőtestük aránytalanul kifejlett az alsó felükhöz képest. Egyensúlyérzékük gyenge, testtartásuk esetlen. Az állkapcsuk nem képes túl nagy erő kifejtésére, fogaik gyengék és kicsik.

A Draconutok nem elég kifinomultak egy saját kultúra megalkotásához, ezért kénytelenek a náluk intelligensebb Nagrantok irányítása alatt tevékenykedni.

Amit fizikális és mentális erejükből elvesztettek, pótolja nyers számosságuk. A Draconutok igen burjánzó faj, a jelentések szerint sokkal gyorsabban gyarapodnak mint a Nagrantok.

Harcban tipikusan öreg, gyenge fegyvereket viselnek, amit valamivel egyensúlyoz jól karbantartott páncélzatuk.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: