Sorceress 31.-en

Korábban már írtam egy rövid kis beszámolót a kedvenc dps klasszomról, most úgy érzem ismét egy fordulóponthoz ért a klassz és végre kezdem is kiismerni magamat. Lássuk hát mire képes a Sorceress 31es szinten.

A sebzés

Még mindig nagyon decens a sebzés, a korábban leírt mob ölő kombó most is érvényes. Van két dotunk, tudunk lassítani, van egy delayed blast, szóval az alap ugyanaz, ami 19en. Újdonságképpen megkaptuk a Flame of Hellt, ami igencsak korrekt 2200-as sebzéssel bír, playerekre nagyjából 1400 körül sebez. Mocskos ócska dolog, higgyétek el, minden pénzt megér. 2 percenként van lehetőségünk ellőni, egyetlen hátránya a hosszú cast time, ugyanis 4secig kell varázsolnunk, hogy a szerencsétlen fejére illeszthessük.

További újdonság a Az Aerial Thrust és a hozzá tartozó kis spell, amit csak ebben az állapotban lévő ellenfelekre nyomhatunk. Most már ezt nagyobb tápnak érzem mint a Flame of Hellt, mert gyakorlatilag tehetetlenek vele az ellenfelek. A dolog lényege, hogy ha partiban játszunk, szinte majdnem minden dps classnak van “feldobása” és egy ilyen feldobás csak a sorci részéről három lövést jelent, ugyanis csak fés sec cool down van ezen a lövésen, ami természetesen instant. Magyarán kedves gladiator pajtások feldobják, mi meg agyonsütjük. Ez olyan 1200 dmget jelent szerencsétlennek.

PvP

Pontosabb és részletekben gazdagabb beszámolókat olvashattok a csoportos pvp eseményekről a Wars of Paradigma részlegben, addig is próbálom pár szóban az eddig összegyűlt tapasztalataimat megosztani.

Legnehezebb jelenleg számomra a helyezkedés. Ugyanis mindenképpen kell jó pár másodperc amíg le tudok valakit sebezni, ehhez viszont egy helyben kell állnom, hogy az illetőre lőni tudjak. Alaőból természetes a root – delayed blast – flame of hell kombó. Ekkor ugyanis egy tekintélyes sebzést tudunk bevinni, és elhanyagolható annak esélye, hogy célpont kimegy rangeből. Később azonban, amíg nem jön fel a cd a rootról, keményen meg kell dolgozni azért, hogy rangeban maradjunk, legbutább módszer, hogy nagyjából rászállok szerencsétlenre és úgy próbálok castolni, mert addig amíg bemegy a cast, ő sem tud kifutni. Sajnos elsőre is látszik, hogy ez egy szar módszer, de jelenleg a ping miatt nem tudok jobbat. A serverek nagy távolsága miatt ugyanis nehéz belőni, hogy a célpont VALÓBAN hol tartózkodik, persze ezért inkább melee castok tudnának többet cryolni, de a puha sorcival is jobban örülnék egy pontosabb lokalizációnak.

A helyezkedés másik fontos tanulsága számomra a repülés fontossága. A sorci egy igazi légi harcos, a levegőben érzi jól magát. Ezért 30on alap az epic szárny és a 36 seces flight poti, tovább a flight timeos cuccokban is van ráció. A lényeg, hogy minél többet maradjunk a levegőben. Továbbá erre jó módszer ha a körök közelében harcolunk. Akkor járunk a legjobban, ha olyan csatákat próbálunk felépíteni, ahol az ellenfél a földön harcol a többi csapattaggal, míg mi a felülről szőnyegbombázunk. Ilyenkor sokkal jobban vagyunk védve a meleek sok kis szakító ütésétől, és nagyjából kiesünk a legtöbb player látószögéből.

Nem tudom, hogy hangsúlyozni a potikat. Egyszerűen el kell fogadni, hogy a pvpben a cd-re nyomott, lehető legnagyobb szintű potik használata alapvető. Aki enélkűl jön harcba, az vessen magára, mert én tuti be fogok inni egy 2250es ap potit, majd utána 1180ast is. Be fogom inni a flight potit és kikergetlek a világból, a és az epic szárnyaim miatt fele flight timeom meg lesz amikor neked már egy csepp sincs. Szóval mindenkinek ajánlom, hogy húzza fel az alchemyt, vagy legyen jóban egy alkimistával.

Az Aeriel Thrustról már írtam pár szót. A spell nagyon rohadék, a healerre használom, mert velük szokott a legtöbb gondom lenni. A lényeg az, hogy optimális esetben olyankor kéne ellőni, amikor már van egy két seb a healerben és készülne bepotizni, vagy healni magán egy kövéret. Ilyenkor gyorsan be tudunk neki vinni nagy sebzést, ezáltal semlegesítve. Valahogy így néz ki a dolog: delayed blast – aeriel thrust – 2-3 lővés (az aeriel thrustban ellőhető) – cold touch (instant nagy sebzés közelről). Az aeriel lövést mozgás közben is tolhatjuk, ergo, ha fenn van a healer ráfutunk miközben spamoljuk a lővést, és mire leért a földre kap egy cold touchot. Tápos healer off healerrel túléli, de legtöbb esetben sikerül megfektetni. Ha persze resisteli az Aeriel thrustot, akkor szopógombóc.

CC-ből igazából marad az amit már leírtam és Daikiri ötlete sem elhanyagolható: ccezd a healert. Mehet rá a sleep, ah kijön, akkor curse:tree, ha abból is kijön, akkor root, és távolodás. Csapat ellen mindig érdemes egy embert ccezni. Lehetőleg előre közöljük ventrin, hogy kit, nehogy kiüssék a pajtások.

Gear

Poti, poti, poti. Alapból rakat sok HP, jöhetnek a 65+ kövek. Magical Accuracy – Magical Boost. Sajnos nincs annyi lóvém, hogy bepróbáljam a legjobb kombókat, majd euban. A geart már nem veszem pénzért, csak ha kurva jó, maradok a pvp szettnél, mert szeretem ha világítok harc közben. Ja és kevesebb dgmet kapok playertől és a 4 slot sem szar.

Reklámok

3 hozzászólás to “Sorceress 31.-en”

 1. en most megleptem a 28-at es kicsit ujitottam a gear-emen. probaltam beszerezni olyan ekszereket, amik a magic res-t noveli, de meg igy is eleg tisztessegeseket kapok a sorciktol.
  Ha sorcival talalkozom, akkor megprobalom elkerulni, ellenben ha en latom meg eloszor, akkor megprobalom levadaszni: kifigyelem, hogy a shieldje mikor hasznalodik el, es akkor tamadok ha vedtelen. Nem tul sportszeru, de valjuk meg: a rajta van a shield akkor kb le sem tudom rola utni, mert olyan kicsi a templar dps-e. Ezert is valtok mostmar azonnal ketkezesre, ha sorci-val kell megkuzdjek, a pajzs ugysem szamit ilyenkor.
  Tegnap nagy oromomre szolgalt, hogy egy spiritmastert vegre le tudtam olni. Tulajdonkeppen ha nincs shield, es a stigmas magamhozranto skill bejon, akkor egesz jo eselyekkel tudom befejezni a pvp-t.
  Nekem is van egy 22-es sorcererem, nagyon tetszik, de azert eroltetem a templart, bizva, hogy magasabb szinten mar nem lesz ennyire OP a magus.
  Amugy nalam is van mindig poti, ezert sikerult elmenekulnom nem 1x eloled 😉
  “A geart már nem veszem pénzért, csak ha kurva jó, maradok a pvp szettnél, mert szeretem ha világítok harc közben. ” <– ez alatt mit ertesz?

 2. Abyss pontért lehet venni a contribution vendornál pvp geart. Az armornál kevesebbet sebeznek rajtad, fegyver ékszernél meg te sebzel többet playerre. Érdemes megvenni, mert mindegyikben 4 slot van a köveknek, jó statok és nem mellesleg combatban világítanak, izzanak, meg minden nyálcsorgatás.

 3. Daikiri, most pont olyan szintű vagyok mint te, még ki fogjuk dolgozni az ellenszert a sorcik ellen, engem üthetsz, legalább én is kiismerem a templart.. amúgy meg gyártok mindjárt olyan potit neked, hogy nyel egyet ha visszaugrik a HP-d.. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: