Sorceress benyomások 19en

Úgy néz ki, hogy nem nagyon tudom tovább tolni ilyen tempóban a sorcimat, mert lassan ideje lenne kifarmolni pár vizsgát, ez viszont sajnos rettenetes timesink… Ezért szeretném megosztani az eddig felgyülemlett tapasztalataimat a klasszal kapcsolatban.

A sebzés

A sorci az Aion glasscanonja, rettenetes nagy dmg, megbízható (ellentétben a WaR crit sorci-jával), de sajnos érintésre olvad. Első pár szinten a mobok nem érnek el hozzánk, lassítás a nyitó spell, ha mást használsz, akkor valamit nagyon nem értesz. Ha megkapjuk a stoneskint: akkor állandóan fenn kell tartani. Kapunk egy elég kedves dotot, érdemes felpakolni mindig. A második dottal együtt használva kellemes dgmet tesz ki, arra kell figyelni, hogy egymás után nem lehet a kettőt használni, ezért kell közé egy lövés. A fire chainünk kedves, kellemes, használjuk sokat, jó dmget tol és gyorsan. A fagy chain szintén alap, rengeteg plusz időt nyerünk addig, amíg odaér a mob. A második fire lövésünk rettenetes nagy dmget produkál, a cd miatt felváltva érdemes használni a fire chain első lövésével. A delayed blast a személyes kedvencem, miután megkaptuk ez avanzsál nyitó ütéssé. A cast után 4 sec múlva robban rá az ellenre egy elég nagy dmg (addig nem aggrózik, amíg a spell nem sebez). A spell gyakorlatilag a fagy chain elé csúszik ezért be. A sorrend most nálam: delayed blast -> fagy chain->nagyobb dot->második fire lövés->kisebb dot->fire chain. Ha mákom van, akkor nem ér el hozzám a mob, és a fire chain befejező lövését már nem is kell ellőnöm.  A dp skillünk puritán nagyszerűséggel leviszi a mob majdnem 85-90% hpját. Elég mokás.

A cc

A sorci nagy korán kap nagyon sok cct, ami a jövőben is igaz lesz. Kapunk egy 20 seces rootot elég hamar, ami tökéletes életmentő. A rangedek még mindig tudnak lőni, de a melee mobok ellen megfelel. A root mellé hamarosan kapunk egy sleepet, ami a 2 seces kaszt és nagy a mana költségen kívül csak előnyökkel bír. 20 secen át az ellen semmit nem csinál. Elit helyeken a sorci átalakul chainsleep bottá, ami kis gyakorlással és odafigyeléssel menni fog mindenkinek. Így amellett hogy main dps, a sleep és a root miat nagyon fontos csapattag is, hisz’ egy (vagy kettő) erősebb elitet a harc alatt végig sleepben képes tartani. Nem cc, de a pvp miatt ideveszem: dimension door. Voltak vele apróbb gondok, lényeg, hogy 15 métert hátrateleportál a karakter. El sem mondható mekkora szívás ez a kemény kombó közepén tartó melee ellenfeleknek pvpben. PVE-ben sajnos csak menekülésre jó, mert a mobok néha resetelnek tőle. Kapunk még egy aoe rootot (immobilazed?) amit igazából csak duelben használtam eddig, mert pveben nem szeretem több mobbal megerőszakolni magam. A stealthes karik rémálma, mivel sebez valami 30at aoe-ben és rootol. Így, ha ügyesek vagyunk, akkor a stealthes karira ráfutva, azonnal kiszedjük a stealthből, mielőtt gonoszan seggbeszurkálhatna.

Gear

HP. Annyira papír a klassz és olyan rohadék nagyot sebez minden buff nélkül, hogy a mentális épségünk érdekében keressük a HP-s cuccokat és gemeljünk HP-ra. Rengeteg pénzt és idegességet fogunk megspórolni. Most 19en van 1440 HP-m és sokkal boldogabb vagyok mint a 800-zal. Ha nincsenek fenn a skilleim cd-i, akkor is megtudok ölni egy mobot, és ezért nem kerülök 3 hpra. Elvileg orb helyett könyvet kéne használnom, de olyan táp orbot kaptam Geist papától, hogy nem igazan akadt könyv vetélytársa, pénzem meg nincsen arra, hogy “4kocka” zsebébe tömjem egy közepes könyvért.

Duel

Mivel nincs még pvp a játékban, ezért csak a  dueleket tudom elemezni. Scoutok még rettenetesen egyszerűek, nincs ezen a szinten balanceban a két klassz. Ha meglepetésből érne egy támadás, akkor bajban lennék, de így duel környezetben nem igazán. Többi klasszal nem volt annyi duelem, hogy messzemenő következtetéseket vonjak le. A papok valószínűleg sok fejtörést okoznának és én fogynék hamarabb el manából. A warriroroktól nem hiszem, hogy félni kéne, bár ott is sokat kéne lőni, hogy leesen egy. Még a Spiritmasterre vagyok kíváncsi, sajnos arra sem volt még példa a nagy kvesztelés közben.

A végére itt egy kis illusztráció a fentebb leírtakról.

Reklámok

Egy hozzászólás to “Sorceress benyomások 19en”

  1. […] Korábban már írtam egy rövid kis beszámolót a kedvenc dps klasszomról, most úgy érzem ismét egy fordulóponthoz […]

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: